Jag gör det igen...

Jaha, då var det måndag och ny vecka igen. Vaknade imorse när klockan ringde runt åtta, men gick inte upp förrän halv nio. Var hysteriskt trött. Linus kom hem på rasten och fixade lite frukost innan jag begav mig fram till stan för att klippa mig. Bad henne göra nåt kul med håret, plus att min sidecut var i stort behov av ett klipp. Hon klippte lite och vi pratade om allt möjligt.

 Hon frågade hur långt gången jag var och jag sa att vi nu var i V.32. Hon sa då att det var då hon födde sitt ena barn. Pratade lite om hur det hade gått och sådär, och jag började svettas som en gris. Gäspade gång på gång och kände hur jag var påväg bort. Jag sa dock inget och försökte tänka att det bara var inbillning. Dock kändes det precis som sist, när jag svimmade i duschrummet i badhuset om ni kommer ihåg? Hon började föna mitt hår, och jag kände att jag behövde spy. Reste mig och sa att jag var tvungen att dricka lite och ta luft, att jag mådde rysligt illa. Retligt som skam, eftersom alla i salongen undrade varför jag hade så bråttom iväg, i förklädet och allt. Stod på toa och drack lite vatten, försökte andas och drack lite till. Vinglade tillbaka till stolen och var kritvit i ansiktet. Frissan undrade hur jag mådde och fixade saft och choklad till mig. Fick sitta en stund innan det kändes bättre och hon kunde slutföra det hon höll på med. Började likadant efter en stund, men inte riktigt så illa, så hon kunde i alla fall göra färdigt håret och jag kunde kila.

Det var banne mig precis att jag orkade ta mig upp för trapporna här hemma och masa mig in i sovrummet. Det var bakiskänslan som infann sig och vägrade ge med sig. Jädra skit, varför händer sånt här på så dumma platser?? Det är så pinsamt. =/ Ska man ringa BM när det blir såhär, eller är det normalt tro??

Syster bjöd på lunch när jag väl klivit ur sängen, och efter det åkte jag till Källby och hämtade familjens hund. Mamma och pappa var iväg till IKEA, så jag tog med mig Ivory hem. Fikade lite med Larsson och Linus och vi alla tre tog sen en kort promenad med damen.

Ja, som sagt, nu är jag i V.32 (V.32+1).

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

2 kommentarer:

  1. Kusligt :/
    Hoppas du mår bättre nu. Och att du är nöjd med klippningen!? =)

    SvaraRadera
  2. Usch! Sådant där ska ju alltid hända på pinsamma ställen men egentligen bättre det kanske än att svimma ensam. Hoppas du mår bättre nu.

    Det var roligt i fredags!

    Kram kram

    SvaraRadera