Min älskade lilla ögonsten...

Jag mår galet dåligt. Jag skäms för den dåliga mor/matte jag är.

Skulle storstäda terrariet idag. Leija fick vara i sovrummet medan Godzilla fick vara ute och titta på när jag städade. Jag skyfflade ur sanden, tog fram dammsugaren för att få bort det sista innan jag skulle sprita och dona. Precis när jag var färdig och skulle ställa bort dammsugarn åker den isär, ni vet där plastdelen, böjen, som man kan ta isär. Den åker ner på golvet, och innan jag överhuvudtaget hinner reagera får Godzilla den på sig eller intill sig. Allt går så fort och jag får panik, så jag såg inte vart den träffade när den landade.

Jag illskrek, och kanske var det därför (och smällen från dammsugaren) som fick mitt lilla hjärta att springa runt i cirklar, i ett panikartat försök att fly bort från mig och den hemska dammsugaren. Jag var precis livrädd att hon hade fått en rejäl smäll, att något hade gått sönder. Hon andades snabbt och tungt och var totalt uppstressad.

Skyndade mig att göra iordning terrariet med ny sand så hon fick komma in hennes trygghet igen. Det tog väldigt lång tid innan hon var lugn igen. Hon andades väldigt tungt och svalde ofta. Varje gång hon skulle svälja lät det konstigt, som att hon hade ont i halsen. Jag hade fortfarande panik och försökte få tag i en veterinär, tänkte att dom måste komma hem och kolla på henne. Chattade med en veterinär från Agria som skulle kunna skäggagamer, (gick inte att komma fram till Blå Stjärnan i Skara), men hon tyckte bara att jag skulle ringa vår veterinär och åka in med henne direkt. Hur fan åker man in till veterinären med en skäggis som behöver värme hela tiden, undrade jag. Det fick jag fråga min veterinär, tyckte denne.

Kom tillslut fram till djursjukhuset där det inte fanns någon som kunde något om reptiler alls. Blev slussad vidare till Göteborgs Blå Stjärnan, där jag fick prata med ännu en okunnig veterinär. Hon skulle kolla om hon hittade specialisterna på reptiler, så skulle hon ringa upp. Men det bästa vore om vi kom in med henne. LÄTT FIXAT, nee. Efter ett par minuter ringde hon i alla fall upp och ville att vi skulle öppna munnen på vår madam, för att se om hon hade blod eller något i mun. Dock såg jag inget blod, hon satt med munnen på vid gavel under sin sollampa. Annars fick vi avvakta och se.

Hon har gått runt lite i terrariet, men mest solat. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att hon är sig själv imorgon igen, att hon bara blev jävligt rädd.

Nu blev detta den mest dramatiska historia ungefär, men för mig var det total rädsla. Kan liksom inte släppa det. Att jag inte kunde tänka mig för. Dammsugaren är trasig, men den åker sällan isär. Så gör den det när Godzilla sitter intill mig. Jävla otur. Jag är glad att tjejen lever i alla fall. Att hjärtat pallade på den gamla damen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar